måndag 28 april 2014

dagbok 10

Detta är min sista dag på prao och jag tycker att det är bra och dåligt. jag tycker att det är bra för att jag orkar inte plocka upp mer varor och det är dåligt för jag skulle villa prao på ett annat ställe igen så att vi hade en vecka extra. VI åkte till våran proa och i bussen träffa vi Gjenita som var med nollorna som skulle på utflykt. vi kom fram och vi gjorde samma sak som alla andra vi fick packa upp mer varor men denna gången var den skönt för man visste att det var sista gången. Vi packa up tills vi skulle äta mat och efter maten så fick vi soppa hela affären och sen så prata vi med våran handledare och hon skrev på våra lappar.

Jag tycker att prao har varit roligt men en ska som var dåligt var att jag hade en affär på båda vilket var tråkigt efter som att jag inte gillar att jobba i affärer men det var rätt bra att jag gjorde det för nu vet jag det så att jag vet att jag inte ska söka jobb i en affär. Jag skulle villa ha prao en vecka till.   

Dagbok 9

idag så tog jag den tidiga bussen och då var en klass med och åkte. Och efter som att barnen hade tryck på stopp knappen massor utav gånger så nr vi tryckt så trodde han att det var barnen så han stanna inte. vi fick gå av på nästa stopp och gå till våran prao, men denna gången så var han där tidigare vilket var bra. vi gjorde bara som vanligt packa upp nya varor och fick sopa mer. vi gick och åt mat men efter som att maten var äcklig så åkte vi hem och åt och sen kom tillbaka. när vi kom så fick vi plocka upp mer varor.

dagbok 8

idag tog jag den senare bussen för att jag inte ville vara ute och stå. När jag kom fram så var khadra redan där för att hon tog den tidiga bussen. vi fick packa upp varor igen eftersom att dom hade beställt massor utav nytt. Vi gjorde det tills vi skulle äta mat och när vi kom tillbaka så fick vi soppa golvet och sen packa upp mer varor

Dagbok nummer 6&7

Jag gick inte till min prao idag efter som dom andra i skolan var lediga så tror jag jag med är ledig.

Detta var min första dag hos min nya prao. Vi åkte buss ditt och komm fram en kvart innan affären var öppen så vi fick stå utanför och vänta och när dom väll kom så blev dom chockade för att dom glömde bort att vi skulle komma. Vi kom fram och först prata vi lite och dom visa oss runt, sen så fick vi gå till dom olika hyllorna och fick dom så att dom såg bra ut och ta bort saker som var fel det tog väldigt lång tid efter som att massor utav saker låg fel. efter det så fick vi gå till lagret och hämta nya varor och packa upp dom. Efter det så gick vi och åt mat och det tog rätt så lång tid eftersom vi fick gå till matsalen och det låg en bit bort. När vi kom tillbaka så fick vi göra samma sak vi packa upp saker och efter det så var våran dag slut.

fredag 11 april 2014

minikurs Geografi

1. Hur ökar jordens befolkning? 
Svar: Ungefär 75 miljoner per år 

2. Beskriv jordens befolkningsmängd från vår tideräknings början.
svar: år 1492 så fans det 1 miljon människor  år 1930 fanns det 2 miljoner och sen 30 år efter å fan det 3 miljoner och år 1975 så fans det 4 miljoner och sen 1989 så fanns det 6 miljoner  


 3. Var bor de flesta människorna?
Svar: kina och indien 

 4. Hur stor blir befolkningen i framtiden? 
Svar: 2030 så kommer det att finnas 8 miljarder 

5. Vilka åtgärder måste genomföras för att dämpa befolkningsökningen? 
Svar: levnadsstandarden måste höjas 
1. Vad får du veta om Halvar?
Svar: Att han är 15 år och att han har problem med att skaffa en tjej. han jobbar som en man som skriver i tidningen

2. vad är Halvars problem,Hur tänker han lösa det
Svar:Att skaffa en tjej, Han löser det genom att skicka ett brev så slipper han prata och han kan tänka efter inan han skriver och han lägger till ett kort. Han låtsats att han är en tjej och skickar ett brev till en kille så att han kan se hur man skriver till en tjej.

3.Hur uppfattar Halvar sig själv?
Svar: Han känner som den ända som inte har en tjej

4.Hur reagerar den unga mannen i Arvidsjaur?  
Svar:  förvånad  

5. Hur förklarar Halvar  för kusken att det står både att flicknamn och Halvars namn på kuveret 
Svar: Att det är en brevklubb och att det är till han.

torsdag 10 april 2014

Dagbok 4

Dagbok 4


Idag så har vi haft en vanlig skoldag vi gick till skolan som vanligt och började 8:30. Först så fick vi prata med Per våran lärare, och vi fick göra ett brev till våran handledare där vi sa att vi var ledsna och bad om ursäkt. Sen så fick vi skriva en berättelse som heter "fortsättningen följer..." och den handlar om en man som har haft flera olika jobb men att inget utav dom funka för han och sen ska vi skrev om hur hans liv blir efter det. Sen så hade vi tyska med 8:2 vilket var som en vanlig lektion sen hade vi rast, och efter det så fick vi skriva dagbok. och det är det jag gör just nu om 10 min ska vi äta och vi ska äta påsklunch vilket jag hoppas blir gott. Efter det så har vi åtta länder vilket jag tror kommer blir roligt jag har inte valt ett land än men jag vill helst ha Grekland för att det landet värkar intressant och har mossar utav saker som jag skulle vilja lära mig.
Det blev inte som jag hade tänkt mig vi fick Brasilien vilket också var ganska okej, men jag missa lite utav lektionen.Men när jag kom till backa så kollande vi på en film om Brasilien.
Jag tycker att denna dagen har varit okej, vi var i ett grupp rum istället för att vara i någons klass rum för att vi inte kände någon i det klass rummet och vi ville inte vara med dom. Vi hade


Brevet till Esmeralda


Falkenberg 20140410



                                                                 Hej Esmeralda


Vi skickar detta brev till dig för att vi är ledsna. Vi hade kunnat sköta oss bättre det är vi medvetna om.
Vi tycker samtidigt att det hade varit bra  ifall du hade givit oss mer arbetsuppgifter.
Vi kände att du blev arg på oss för att vi hade mobilerna och vi är ledsna ifall du känner så, men vi hade inte haft mobilerna så mycket om vi hade haft mer att göra.


Vi känner att du blev arg på oss utan att riktigt veta hela sanningen. Men ifall du blev ledsen så ber vi om ursäkt. Detta är hur vi känner och man måste kunna se saker från olika synvinklar. 


Hoppas att vi med detta brev kan lämna denna tråkiga händelse bakom oss och fortsätta vara vänner.


MVH 
Amal och Khadra.  


Vi fick skicka detta brev till henne för att hon tyckte att vi missköte oss så våran lärare Per sa att vi skulle skriva detta till henne.Jag tycker att det var bra för oss att skriva detta brev för att då ser hon från båda sidorna och hon vet var vi tycker.





  

Dagbok 3

Dagbok 3

Jag vakna som vanligt och fixa mig, jag tog 9:30 bussen. Vi hade inte med daton i dag utan vi skulle filma med mobilen.Idag så skulle vi intervju Ulrika. Sen så fick vi städa ett rum. Vi fick fixa skåpen och sen sängen. Efter det så gick vi och åt mat, Jag tycker inte soppan var god men det var lite konstigt för att dom fick skära bröden själva vilket blev en chock för mig.  Sen så fick vi prata med våran handledare och hon tyckte att vi inte sköte oss för att vi hade våran mobil vilket inte är sant vi hade inte våran mobil efter maten den dagen och hur skulle hon kunna veta det? jag tycker att denna arbetsplats inte var något för mig. Jag gillar inte att bara sitta ner en hel dag utan vill rör på mig så om jag skulle kunna göra om detta med att välja prao så skulle jag nog välja något mer roligt som man rör sig mer. Vi ska inte gå tillbaka ditt utan i morgon och på fredag så ska vi till skolan och sen nästa vecka är det lov veckan efter så ska vi prao igen och det är i Prins lifs hoppas att man får röra på sig där och slippa sitta ner hela dagen lång
  

Dagbok 2

Dagbok 2

Idag vakna jag som vanligt och fixa mig sen tog vi bussen och kom fram. Vi hade bestämt en intervju med våran handledare och vi hade den kl 10 när vi börja.Vi fråga alla frågor och efter som vi inte hade något att göra så fick vi skriva om intervjun. Efter det så fick vi hjälpa henne att beställa smink och andra produkter. Sen så blev klockan 12 och vi åt mat. Under våran rast så fick vi gå upp till coop och köpa kaffe och fjädrar så vi fick en halvtimmes rast extra. Efter vi hade köpt så hade vi en timme kvar på rasten och eftersom maten inte var god så gick vi till havets pizzeria och åt där. När vi kom till backa så var klockan exakt halv 2 och efter som hon inte hade några kunder den dagen eller att vi inte kunde göra något så fick vi sluta tidigare.
Jag tycker att denna dag var tråkig för att vi inte hade något att göra men för att vi fick sluta tidigare och därför tyckte jag att denna dag inte var så dålig. Jag hoppas till näste gång att vi har mer att göra och att hon planerar bättre så att vi kan göra saker och inte bara sitta ner i en stol.

måndag 7 april 2014

Dagbok 1

Dag 1 


Jag veckan kl 08:30 i dag för att fixa mig till min prao. Jag fixa mig och möte upp Khadra vid bussen. Vi tog 09:30 bussen och vi kom dit en kvart innan men som tur var så var det öppet.Vi fick först prata lite och sen så fick vi fixa ögonskuggor,Det fanns massor utav olika ögonskuggor och vi skulle fixa dom så att dom låg rätt, Medan våran handledare gav en passient massage. Efter det så fick vi inte göra så mycket vi vänta och prata lite med kunder.Sen så blev klockan 12:00 och vi skulle äta mat.Vi gick till gymnasiet skolans matsal och vi fick stuvade makaroner med korv, det var gott men efter som matsalen var så stor så var det svårt i början men sen så blev det bra.Vi satte oss ner och då såg vi matina som också skulle äta.Efter maten så gick vi till gymnasiet skolan och kolla lite hur det var och vad det finns för olika salar.Det var roligt med läskigt på samma gång vi kom bort ett antal gånger men det var bara roligt. Efter det köpte vi glass och sen gick vi tillbaka men då gjorde vi typ inget vi bara var där och prata lite med handledaren och sen med kunderna. Sen kl 15:00 sluta vi.
Jag tycker att denna dagen har varit lite konstig. Det var tråkigt på jobbet för att vi inte gjorde något men det var roligt på rasten.Jag hoppas att i morgon kommer vi kunna göra roligare saker och att vi kan få hitta på mer istället för att bara sitta ner.

onsdag 2 april 2014

Veckans nyhet


                                            Varning i chile 


I går kväll så var det oroligt i Chile så var det en Tsunami utan för kusten i Chile.Det var först jordbävning Ifall man tänker så här att hela jorden består utav plattor och att två stycken som ligger vid Chile skaka och under plattorna ligger det vatten och när dom skakar så kommer det vatten och när det är vatten så blir det en Tsunami och folket blev varnade och fick evakuera. Hus skaka och det var 5 st som har omkommit och 11 sjukhus har evakuerat. Nu har man varnat flera länder exempel Hawaii och Indonesien för att en Tsunami kan komma och att dom ska vara beredda på att evakuera. Det var ett kvinnofängelse som omkring 300 fångar har flytt 
Jag


Dessa käller 

Min film !