söndag 19 april 2015

Scientologi


Fakta 

Scientologi är en religion som skapades 1952 i USA av en man som heter L. Ron Hubbard. 
Ordet Scientologi betyder ”kunskap om vetande ”. Religionen ger människan en väg till frihet.

Människan består av ett sinne, en Theran och en fysisk kropp.  I sinnet sparas allt du ser. Thetan kan inte dö så när en människa dör så lämnar den kroppen och tar sig in i en annan kropp. 

För att kunna vara med i religionen måste man gå med i olika kurser som T.ex. kan vara hur man slutar att ta droger eller hur man blir en bättre människa. Detta gör så att människan mår bra och har ett bättre liv. Allt detta filmas och kommer kunna komma ut ifall man bestämmer sig för att slutar denna religion och därför tror jag att många är rädda för att både gå med i religionen och att lämna den.

Denna religionen är inte till för alla då den kostar väldigt mycket, det kan kosta upp till 70 -75 000 kr per år. Detta tycker jag är konstigt då dom säger att dom vill hjälpa alla och vill allas bästa men ifall dom vill hjälpa alla så tycker jag att dom borde ha ett mycket billigare pris så att alla kan vara med även dom lite fattigare. Ifall man jämför priset på Scientologi kyrkan och den Kristnaförsamlingen så är den kristnaförsammlingen mycket mer praktisk för alla som är lite mer fattiga eller inte vill lägga så mycket pengar per år. Jag tror att dom skulle få väldigt många mer människor ifall dom sänkte priset. Väldigt många säger att denna religion utnyttjar människorna för pengar,vilket är förståeligt då jag själv inte tycker att det är värt att lägga 70 -75 000 kr per år för att vara med en religion.

Scientologerna är väldigt hemlighets fulla och lurar människor, dom är kända för att "ta människor från gatorna" vilket menas med att dom pratar med folk i gatorna och försöker att få med dom. Väldigt många unga människor är med i denna religion och en anledning för detta är att dom har blivit lurade.

Egna åsikter 

Jag har blandade åsikter om denna religionen. Jag tycker att den är bra på det sätt att dom vill allas bästa och vill att alla ska må bra dom tror även att det inte finns några dåliga människor och att alla är bra.Det är en liknelse till dom 3 världsreligionerna då alla tre också villa människornas bästa.

Religionen har fått väldigt mycket dålig kritik över att det är för dyrt och om hur svårt det kan vara att lämna religionen. Det kan kosta upp till 70-75 000 kr per år vilket är väldigt mycket. Dom fattigare människorna kan inte vara med i religionen. De är många kändisar som är med en är Tom Cruise. Will och Jade Smith har även blivit anklagade för att vara med i religionen för att dom har donerat massa pengar och öppnat flera skolor, men dom förnekar detta.Jag tror att scientologerna känner mycket på detta och får många människor att vara med i religionen.

En anan dålig sak är att ifall man bestämmer sig för att lämna religionen så kan detta vara väldigt svårt. Dom kan T.ex. släppa ut alla videos dom har på dig vilket är många då dom filmar allt du gör och alla kurser.Detta tycker jag är chockerande för att dom vill allas bästa och ifall dom verkligen skulle de skulle dom inte försöka förstöra ditt liv genom att släppa ut allt om dig. Ifall dom verkligen ville ditt bästa skulle dom bara låta dig vara och önska dig ditt bästa. Jag skulle själv inte villa vara med i denna religionen med

Ifall man bestämmer sig för att lämna religionen så kommer dom att släppa ut alla videor på en, Dom filmar allt man gör. Detta tycker jag är chockerande för att dom säger att dom vill alls bästa och att det inte finns några onda människor men ifall dom vill ens bästa så borde man inte förstöra ens liv ifall man lämnar religionen utan man borde respektera ens åsikt och hoppas att den man ett bra fortsatt liv.



Källor 


http://bitterblondin.se/2012/07/04/hollywoodkandisar-som-ar-scientologer/ 
Denna källan är en sekundär källa för att hon har hittat källorna på internet och inte har intrejuvat dom själv. Denna källan var enkel att förstå. Denna källan är inte så trovärdig för att hon kan ha hitta på saker som inte är sanna.

http://www.scientologi.se/what-is-scientology/basic-principles-of-scientology.html
Denna källan är en sekundär källa för att dom har använt sig utav flera källor. Denna Källan var enkla att förstå och hade mycket fakta. Denna källan är trovärdig för att den har flera bra källor bakom sig.

http://www.scientologi.se/what-is-scientology/the-practice-of-scientology.html
Denna källan är en sekundär källa för att att dom  har använt sig utav flera källor. Denna Källan var enkla att förstå och hade mycket fakta.Denna källan är trovärdig för att den har flera bra källor bakom sig.


http://www.scientologi.nu/wis/html/part12/Chp36/
Denna källan är en sekundär källa för att att dom har använt sig utav flera källor. Denna Källan var enkla att förstå och hade mycket fakta.Denna källan är trovärdig för att den har flera bra källor bakom sig.

https://www.youtube.com/watch?v=orqvVf8JPMQ
Denna källan är inte trovärdig för att vem som helst kan lägga ut saker där.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Scientologi
Denna källan är en sekundär källa för att att dom har använt sig utav flera källor. Den är inte så trovärdig för att alla kan skriva på den hemsidan. Denna Källan var inte så enkel att förstå och den hade mycket fakta.

http://religionsfroknarna.se/?page_id=730

https://www.youtube.com/watch?v=_3X2Mbm9Ih4
Denna källan är inte trovärdig för att vem som helst kan lägga ut saker där.

http://www.algonet.se/~xxix/scn-hur.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar