onsdag 3 december 2014

Hitlers väg till makten




Hittler var med i förstavärldskriget som soldat och han  trodde att dom skulle vinna vilket dom inte gjorde och hittler tyckte att allt var judarnas fel eftersom att inte så många judar var med och ifall dom skulle varit med så skulle dom vinna. Detta tror inte jag på eftersom att vissa judar var med men inte  alla Eftersom att alla judar kan inte vara med precis som alla tyskar inte kan det. Tyskland förlora kriget vilket dom var arg över men efter som att tyskland la så mycket pengar på kriget så fick dom en ekonomikris. Eftersom att dom hade en ekonomi kris så fick hittler channsen att få med sig folket på sin sida genom att prata. Hittler var väldigt bra på att prata och han fick med sig massor utav folk genom att skylla på judarna. Folk trodde på hitler efter som att han prata på ett väldigt bra sätt och för att jag tror att dom bara ville att landet skulle bli bättre och dom trodde att hitler skulle göra det.

1919 gick Hitler med i ett parti och 1920 ändra dom namnet till nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet. Snabbt efter blev hitler ledaren. Hitler försökte länge få alla i landet att rösta på han men det var svårare än vad han trodde. Det tog flera år innan hitler fick makten och han fick makten för att han använde våld och var en väldigt bra talare. Hitler var  väldigt bra på att prata vilket gav han en fördel. Han brukar prata i öl barar, i början så var det nästan ingen som kom men med mer tid och mer träning så blev han bättre och bättre folk prata om han och sen blev han "Känd"

Han fick allt fler röster men det var ändån många som rösta på kommunisterna vilket gav Hitler en ide. Han byggde ett utav det första konservationsläger vilket var.... och låg i.. Många tro att dom första som kom till konservationsläger var judarna men det var kommunisterna för att dom hade rösterna som hitler behövde. Hitler började utrota judarna 1932 genom att först förbjuda deras böcker och sedan att dom ska ha affären. Efter ett tag så börja han göra ghetto ställen för judarna och sedan skickades som till konservationsläger

1933 så försökt hittler och hans parti ta makten i Münshen men dom misslyckades vilket gjorde så att hitler hamna i fängelse.


Jag kan fatta att många rösta på hittler för att han var en bra talare och fick med sig många på det sättet men jag tror också att han fick med sig många genom att landet inte var bra och många inte visste vad dom skulle göra så många tog det första antinativet. Jag tycket att hittler var en väldigt onskufull man men på samma sätt en väldigt smart man. Hitler hade lovet många saker exempel jobb,mat och ett bättre liv vilket dom inte fick. En sak jag inte kan fatta är hur hitler kan hata några människor så mycket att man utrotar dom.






http://www.bergstrombooks.elknet.pl/hitlermakt.htm
http://www.so-rummet.se/content/nazisterna-tar-makten-i-tyskland
http://www.larshammaren.se/4_naztarmakten%20i%20tyskl.html
http://www.adjunkten.com/Hitler%20en%20lektion.pdf
http://1900talet.blogspot.se/2013/09/mellankrigs-tiden.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar