måndag 6 maj 2013

hållbarhet i blöjor !


hypotes: jag tror att blöjpulvret kommer att suga in väldigt mycket vatten och att det kommer bli väldigt tjockt och klumpigt
jag tror att den kommer suga upp 55 ml vatten


utförande :först så öppnade vi blöjan och tog ut så mycket superasorbenter som möjligt och vi fick ut 3,33 g superasorbenter. vi tog en bägare och fyllde den med vatten vi la i lite röd karamellfärg och med hjälp av en peppet så tog vi lite vatten i tagen och hällde i. vi fick fortsätta väldigt länga och byta bägare hela tiden för att det blev så mycket.
till slut när vi hade hällt i 772 ml vatten så blev den lös och lite vattnig och då hällde vi i salt och då blev det som rosa vatten.


Resultat : superasorbenter sög in massor av vatten, jag tror det för att  superasorbenter är en typ av plast  och den håller i hop med hjälp av sina händer och om man läger till salt så kommer händerna att släppa och det kommer att bli flyttand, för att det är mellanrum mellan händerna och om man sätter salt i mellan så kommer det att släpa för att salt är ett kemiskt ämne

slutsats :  superasorbenter sög in massor av vatten och det är bara för att barn kan använda den länge utan att dom märker av att dom har kissat!



så här blev det till slut.


detta är vattnet vi använde röd karamellfärg


 

tänka vidare: i bindor och tamponger


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar